Kulla më e lartë në Botë – Dubai 2020

Ç

farë tjetër mund të realizoj vendi me ndërtesën më të lartë në botë? Mund të ndërtoj një tjetër më të lartë akoma! Dubai tashmë krenohet me ndërtesën madhështore Burj Khalifa, por tani ka filluar ndërtimi i Kullës në Dubai Creek Harbour. Kur të përfundojë në vitin 2020 ajo do të jetë ndërtesa e re më e lartë në botë.

Nuk dihet akoma se sa e madhe do të jetë, por ajo do të jetë më i gjatë se 828 metra (mendohet të jetë e gjatë 927m), e cila është lartësia e Burj Khalifa. Ndërtimi do të kushtojë rreth 1 miliard $ dhe ndërtesa është planifikuar të përfundojë në kohë për panairin e  Expo 2020, që do të zhvillohet në Dubai. Arkitekti i projektit është Santiago Calatrava Valls, dhe kur të përfundojë kulla do të ketë pika vëzhgimi 360° për të ofruar pamje panoramike spektakolare të qytetit.

Dubai është duke ndërtuar një ndërtesë të re që do të jetë edhe më e lartë se Burj Khalifa (828m)!

kulla-me-e-larte-ne-bote-dubai

Ndërtesa është quajtur “Kulla” dhe është duke u ndërtuar në Dubai Creek Harbour

kulla-me-e-larte-ne-bote-dubai

Ajo do të kushtojë rreth 1 miliard $ për të ndërtuar dhe do të jetë rreth 920m të lartë

kulla-me-e-larte-ne-bote-dubai-2

kulla-me-e-larte-ne-bote-dubai-3

kulla-me-e-larte-ne-bote-dubai-4

Ndërtimi do të përfundojë në vitin 2020, në kohë për panairin Expo 2020 në Dubai

kulla-me-e-larte-ne-bote-dubai

 

Artikuj të ngjashëm

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0