Plazhi me i bukur ne Bote eshte ky…

Plazhi me i bukur ne Bote eshte ky…

Në përgjithësi, plazhet konsiderohen si vende romantike. Megjithatë, Playa Del Amor ose Plazhi i dashurisë, duket që i mundë të gjithë, pasi ajo është një parajsë e vogël e fshehur nga shkëmbinjtë e Ishujt Marieta në Puerto Vallarta, Meksikë. Kjo është një nga vendet e pakta në botë, ku njeriu nuk ka bërë asgjë dhe rezulti të lë pa frymë.

Arsyeja kryesore pse Playa Del Amor, është një vend interesante, është se ajo është e fshehur fjalë për fjalë. E vetmja mënyrë që mund të shihet është nga lart. Dhe e vetmja mënyrë për të futur në plazh është me anë të një tuneli të ujit që lidh plazhin me Oqeanin Paqësor.

Pjesa më e madhe e Ishullit Marieta nuk është e banuar, duke lënë hapësirë për një natyre për të ndjekur kursin e saj dhe për të krijuar një vënde përrallore. Në fillim të shekullit të 20, Meksikanet xicans filluan të përgatiten për Luftën e Parë Botërore dhe e vetmja mënyrë për të provuar bombat ishte ajo që ti hidhnin në oqean. Besohet se disa nga bombat ranë në ishull, duke krijuar këtë mrekulli.

Edhe pse këto lajme janë ende për t’u verifikuar, është i vetmi shpjegim logjik për vrimën e përkryer rrumbullakët të formuar në qendër të ishullit.

Që nga viti 2005, Ishujt Marieta janë shpallur zyrtarisht si një Park Kombëtar, i njohur si Parque Nacional Islas Marietas. Edhe pse në ishujt nuk mund të banohet, ato mund të vizitohen në çdo kohë nga ana e turistëve, të cilët ëndërrojnë një relaks të veçantë në natyrë.

Artikuj të ngjashëm

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0